fotostudio ziezo fotografeert mensen

Aftermovie tentoonstelling Gorcums Museum: ‘PRONKSTUKKEN’ de mooiste sieraden van hedendaagse ontwerpers & ‘DE KEUZE VAN GORCUM’

RUIM 50 ONTWERPERS
Het hedendaagse sieraad staat centraal in de tentoonstelling Pronkstukken, van 5 juli t/m 9 november 2014 in het Gorcums Museum. Met werk van ruim vijftig ontwerpers uit binnen- en buitenland geeft de tentoonstelling een beeld van de enorme variatie in thematiek en materiaalgebruik van het sieraad van nu. Een tweede onderdeel van de expositie is de Keuze van Gorcum, waarin 25 inwoners van de stad indringend worden geportretteerd met een door henzelf gekozen sieraad.

VERSCHEIDENHEID
De expositie toont pronkstukken in vele soorten en maten. Sommige ontwerpers, zoals Chris Sommer, maken gebruik van traditionele materialen zoals edelmetaal en edelstenen. Anderen, zoals Peter Hoogeboom, experimenteren met keramiek. Felieke van der Leest maakt voor haar ‘beesten’ gebruik van een combinatie van haakwerk en edelmetalen. Papier is het favoriete materiaal van Nel Linssen; haar veelkleurige armbanden zijn van een verrassende schoonheid. Ook natuurlijke materialen ontbreken niet in de presentatie. Afke Golsteijn gaat daarin heel ver door het gebruik van dierpreparaten. Zo heeft elke ontwerper een eigen ‘handschrift ’en bijpassend materiaalgebruik.

KEUZE
Een heel bijzonder onderdeel van Pronkstukken is ‘DE KEUZE VAN GORCUM’. Vijfentwintig Gorcumers, waaronder burgermeester Anton Barske, pianiste Olga Malkina en acteur Ferdinand Biesheuvel, maakten bij de Nijmeegse Galerie MARZEE een persoonlijke keuze voor een sieraad dat qua thematiek en vorm het meest bij hen past. Getooid met sieraad zijn deze modellen op een bijzondere wijze geportretteerd door de Gorcumse fotograaf Johannes van Camp. Zowel de gekozen sieraden en de foto’s zijn in de tentoonstelling te zien.

film: Studio ZieZo |  fotografie: Studio ZieZo | opdrachtgever: Gorcums Museum

'say hi'

studioziezo-icon-facebookstudioziezo-icon-twitterstudioziezo-icon-pinterest

Pin It on Pinterest

Share This