studio ziezo filmt

Royal Leerdam Crystal | Oranjevaasje Koninklijk Koper 

MARCEL WANDERS ONTWERPT ORANJEVAASJE KONINKLIJK KOPER VOOR ROYAL LEERDAM CRYSTAL & NATIONAAL GLASMUSEUM, 2014

De liefde tussen koning Willem-Alexander en koningin Máxima én de liefde voor kristalglas zijn verenigd in het nieuwe Oranjevaasje ‘Koninklijk Koper’, dat Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum samen uitgeven. Bijna 13,5 jaar geleden vroeg ‘onze’ toenmalige prins, Máxima Zorreguieta ten huwelijk op het ijs te midden van ijskristallen. Nu is deze liefde voor eeuwig vastgelegd in kristalglas.

Industrieel vormgever Marcel Wanders heeft ter gelegenheid van hun 12,5 jarig huwelijk een nieuw Oranjevaasje ontworpen.

Marcel Wanders (Boxtel, 1963) is één van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction en werkte al eerder met het materiaal glas.

Wanders ontwierp voor het 12,5 jarig huwelijk van het koninklijk paar een klassiek geribd Oranjevaasje in Cristal Superieur, het meest zuivere kristal van Europa. Hij heeft gekozen voor een traditionele bolvorm met twaalf en een halve optieklijn die het koperen jubileum symboliseert. De oranje geribde kelk wordt elegant gedragen door een kristalheldere voet. Het Oranjevaasje wordt mondgeblazen en handgevormd door meester glasblazer Marco Lopulalan. Hij is één van de weinige glasblazers in Nederland die gespecialiseerd is in het maken van kelken en drinkglazen.

Oranjevaasje Koninklijk Koper wordt ambachtelijk vervaardigd in de Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal. Design en kwaliteit staan hier al vanaf 1878 hoog in het vaandel.

Sinds 1927 worden de beroemde Oranjevaasjes bij belangrijke gebeurtenissen binnen de koninklijke familie en bij zaken van landelijk belang uitgebracht. De Oranjevaasjes zijn zeer geliefde verzamelobjecten.

In het Nationaal Glasmuseum vindt u een deel van de Rijkscollectie modern en hedendaags glas en is de complete serie Oranjevaasjes te zien. Het Nationaal Glasmuseum heeft daarnaast bijzonder koninklijk glas in haar collectie. Bijvoorbeeld servies Corona van prinses Beatrix en prins Claus ontworpen door Gerard Thomassen.

Oranjevaasje ‘Koninklijk Koper’ met een gelimiteerde oplage van 2002 exemplaren is een absolute must voor liefhebbers van kristal, glas en design.

Het Oranjevaasje ‘Koninklijk Koper’ is vanaf 15 juli te bestellen en vanaf 2 augustus verkrijgbaar bij Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum.

royalleerdamcrystal.nl
nationaalglasmuseum.nl

film: Studio ZieZo | opdrachtgever: Royal Leerdam Crystal

'say hi'

studioziezo-icon-facebookstudioziezo-icon-twitterstudioziezo-icon-pinterest

Pin It on Pinterest

Share This